Search
Tandarts die een poetsinstructie geeft.

Mondhygiëne en preventie

Gezond tandvlees speelt een essentiële rol in uw algehele mondgezondheid. Ideaal gezien is het tandvlees mooi roze van kleur, ligt het strak om de tanden en kiezen, en veroorzaakt het geen bloeding bij aanraking. Wanneer het tandvlees echter ontstoken raakt, kan dit leiden tot roodheid, zwelling, een onaangename smaak en slechte adem.

Hoe herkennen we Tandvleesproblemen?

Tijdens uw bezoek onderzoeken onze tandartsen, mondhygiënisten of preventie-assistenten het tandvlees grondig. Dit gebeurt met een speciaal instrument waarmee we de pocketdiepte meten – de ruimte tussen het tandvlees en de tandwortel. Dit onderzoek helpt ons om bloedingen, tandsteen en andere tekenen van tandvleesproblemen te identificeren.

Aanpak van Parodontitis

Parodontitis, een ernstige vorm van tandvleesontsteking, vereist een gerichte aanpak. De belangrijkste oorzaak van deze aandoening zijn bacteriën in de tandplak. Om parodontitis effectief te behandelen, verwijdert de mondhygiëniste tandsteen en tandplaque met gespecialiseerde instrumenten. Deze behandeling, gecombineerd met goede mondhygiëne thuis, is cruciaal voor het genezen van de ontsteking en het behoud van gezond tandvlees.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over mondhygiëne en preventie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het kiezen van de juiste behandeling.